
- reklama -
Suroviny
pro ctyri osoby
- hlávka ledového salátu Iceberg
- Sterilovaná kukuřice bonduelle
- 50 g uzený špek
- česnek
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvarime zalivku na salat.
-
Osmazime uzeny spek a tuk slijeme. Zalijeme trema dcl vody, ochutime soli, cukrem a troskou octu.
-
Pote oloupeme cesnek, cca ctyri strouzky a nakrajime jej na tenke platky. Vlozime do zalivky, prikryjeme poklici a pouze zavarime.
-
Pote dame zalivku vychladit do studene vody.
-
Ledovy salat radne proplachneme, rozkrajime na mensi kousky a rozdelime od sebe listky.
-
Dame do salatove misy, vsypeme kukurici bonduelle bez nalevu a zalijeme vychlazenou zalivkou. Timto je salat hotov a muzeme podavat.
Poznámka od kuchařky
Salat s touto zalivkou je velice chutny a osvezujici, zvlaste pokud je dobre vychlazeny
Kuchař: kamil