Ledová tříšť z černého rybízu

39
- reklama -

Suroviny
1 porce

Zhruba:
1 dl džusu z černého rybízu
4 cl vodky
2 cl cukrového sirupu – svařila jsem vodu s cukrem a nechala vychladnout
2 cl citronové šťávy
červený rybíz na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsně před podáváním koktejlu nasypeme rybízový led do mixéru, který je výrobcem doporučený na drcení ledu – měla jsem ho malinko povolený, přidáme cukrový sirup a vychlazenou vodku, pořádně rozmixujeme, až vznikne ledová tříšť.

  3. Přelijeme do sklenice na víno a ozdobíme červeným rybízem. Ihned podáváme. Myslím, že není třeba úplně přesně dodržet poměry ingrediencí a můžeme si je upravit. Dělala jsem tříšť i bez alkoholu, rozmixovala jsem jen mírně povolené rybízové ledové kostky s cukrem, toho si dáme jen trošku. Foto přikládám.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Delikatesy