![Ledová tříšť z černého rybízu_5ffcf3b4bb7c3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/ledova-trist-z-cerneho-rybizu_5ffcf3b4aac22.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Zhruba:
- 1 dl džusu z černého rybízu
- 4 cl vodky
- 2 cl cukrového sirupu – svařila jsem vodu s cukrem a nechala vychladnout
- 2 cl citronové šťávy
- červený rybíz na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Rybízový džus smícháme s citronovou šťávou a necháme zamrazit v tvořítku na ledové kostky. Musíme udělat s dost velkým předstihem.
-
Těsně před podáváním koktejlu nasypeme rybízový led do mixéru, který je výrobcem doporučený na drcení ledu – měla jsem ho malinko povolený, přidáme cukrový sirup a vychlazenou vodku, pořádně rozmixujeme, až vznikne ledová tříšť.
-
Přelijeme do sklenice na víno a ozdobíme červeným rybízem. Ihned podáváme. Myslím, že není třeba úplně přesně dodržet poměry ingrediencí a můžeme si je upravit. Dělala jsem tříšť i bez alkoholu, rozmixovala jsem jen mírně povolené rybízové ledové kostky s cukrem, toho si dáme jen trošku. Foto přikládám.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Delikatesy
Kuchařka: Merylas