Ledová káva naruby „Dalgona“

99
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 ml mléka
4 kostky ledu
4 lžíce instantní kávy nebo Cara
5 lžic cukru
4 lžíce horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Kávu a cukr smícháme, přidáme horkou vodu. Lehce promícháme.

  2. Elektrickým šlehačem směs vyšleháme do nadýchané, husté a krémové pěny. To potrvá 12-15 minut.

  3. Mléko rozlijeme do sklenic, přidáme kostky ledu a navrch naneseme lžící pěnu. Podáváme.

Poznámka od kuchařky

Tento nápoj v poslední době ovládl sociální sítě. U kávy v hlavním obrázku jsem použila Caro, proto docela špatně drží tvar. Doporučuji tedy rozpustnou kávu typu Jacobs velvet, tvořící bohatou pěnu. Pěna by měla poté krásně držet tvar, jako šlehačka.