- reklama -
Suroviny
- 10 velkých bílých paprik
- 5 rajčat
- 1 velká cibule
- 2 hrsti kukuřičné krupice
- 1 balení marinovaného Tofu
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- drcený kmín
- mletá sladká paprika
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme v hrnci na oleji, zaprášíme mletou paprikou, přihodíme na větší kousky nakrájenou papriku, promícháme a přilijeme vývar nebo vodu.
-
Přidáme sůl a kmín dle chuti. Necháme dusit 10-15 minut.
-
Přidáme na kostičky pokrájená rajčata a tofu a necháme dusit ještě dalších 5-10 minut.
-
Ke konci přisypeme kukuřičnou krupici a mícháme, aby se nám lečo nepřipalovalo.
-
Dochutíme lahůdkovým droždím a případně dosolíme.
-
Odstavíme na 20 minut. Kukuřičná krupice ještě změkne. Podáváme samotné nebo s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Kukuřičná krupice zde nahrazuje vejce, udělá nám podobnou strukturu, pro vajíčkovou vůni lze použít černou sůl 🙂
Kuchař: Amy.Stoker7