Lečo – vegan

85
- reklama -

Suroviny

10 velkých bílých paprik
5 rajčat
1 velká cibule
2 hrsti kukuřičné krupice
1 balení marinovaného Tofu
1 litr zeleninového vývaru nebo vody
drcený kmín
mletá sladká paprika
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou nadrobno si orestujeme v hrnci na oleji, zaprášíme mletou paprikou, přihodíme na větší kousky nakrájenou papriku, promícháme a přilijeme vývar nebo vodu.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme sůl a kmín dle chuti. Necháme dusit 10-15 minut.

  3. Přidáme na kostičky pokrájená rajčata a tofu a necháme dusit ještě dalších 5-10 minut.

  4. Ke konci přisypeme kukuřičnou krupici a mícháme, aby se nám lečo nepřipalovalo.

  5. Dochutíme lahůdkovým droždím a případně dosolíme.

  6. Odstavíme na 20 minut. Kukuřičná krupice ještě změkne. Podáváme samotné nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Kukuřičná krupice zde nahrazuje vejce, udělá nám podobnou strukturu, pro vajíčkovou vůni lze použít černou sůl 🙂