Suroviny
4 porce
- 2 střední cibule
- 500 g paprik
- 500 g rajčat
- 1 pikantní klobása
- 6 vajec
- 2-4 menší stroužky česneku
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián
- pažitka
- sádlo/máslo
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibule a nakrájíme nahrubo.
-
Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme na menší kostky/proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme „bubáků“ a nakrájíme na kostky (pozn.: slupku rajčat na vrchu nakrojíme do křížku, vložíme je do misky a zalijeme vařící vodou, necháme chvíli spařit a pak oloupeme).
-
Mezitím oloupeme klobásu, nakrájíme ji na kousky/kolečka a necháme ji na pánvi vysmažit. Klobásu děláme zvlášť proto, aby tuk, který se z klobásy vysmaží, nezůstal v leču. Stejně tak na jiné pánvičce uděláme zvlášť na másle míchaná vajíčka, která lehce osolíme. Míchaná vajíčka a vysmaženou klobásu vmícháme do leča.
-
Přidáme prolisovaný/nadrobno nasekaný česnek a natrhaný tymián. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
-
Hotové lečo můžeme posypat nadrobno nasekanou pažitkou a podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Lze použít domácí již zavařenou zeleninu, nejlépe pouze cibuli s paprikou. Namísto rajčat přidáme domácí (pikantní) kečup, který postupně odvaříme.