
- reklama -
Suroviny
- 1 polévková lžíce tuku (sádla, rozškvařené slaniny, oleje)
- 1 velká cibule – nakrájet drobně
- 3 čerstvé papriky – nakrájet na kousky
- 1 menší cuketu i se slupkou – nakrájet na menší kostičky
- sůl
- pepř
- 4 velká rajčata – oloupat a nakrájet na kousky nebo 1 plechovku
- 1 vajíčko
- bazalka (nemusí být) – nasekat jemně nebo dát sušenou
- 2 nožičky klobásy (papriková, šunková, apod) – nakrájet na čtvrtkolečka
- 2 nožičky silných párků nebo točený salám – nakrájet na čtvrtkolečka
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zpěnit cibuli a nechat ji změknout.
-
Přidat kousky papriky a chvíli restovat.
-
Pak přidat kousky cukety, osolit, opepřit a opět chvíli restovat.
-
Potom přidat kousky rajčat i se šťávou (nebo konzervu krájených rajčat) a pod poklicí nechat za občasného zamíchání chvíli dusit.
-
Potom vlít vajíčko, nechat ho srazit (míchat, aby nevznikly kousky)
-
Přidat uzeninu a bazalku a nechat prohřát.
Podávat s bramborama.
Poznámka od kuchařky
Ráda používám loupaná a krájená rajčata z plechovky, nejlépe s bazalkou – zvláště v době mimo sezonu.
Kuchařka: Nadja