Lečo s cuketou

55
- reklama -

Suroviny

1 polévková lžíce tuku (sádla, rozškvařené slaniny, oleje)
1 velká cibule – nakrájet drobně
3 čerstvé papriky – nakrájet na kousky
1 menší cuketu i se slupkou – nakrájet na menší kostičky
sůl
pepř
4 velká rajčata – oloupat a nakrájet na kousky nebo 1 plechovku
1 vajíčko
bazalka (nemusí být) – nasekat jemně nebo dát sušenou
2 nožičky klobásy (papriková, šunková, apod) – nakrájet na čtvrtkolečka
2 nožičky silných párků nebo točený salám – nakrájet na čtvrtkolečka

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěnit cibuli a nechat ji změknout.

  2. Přidat kousky papriky a chvíli restovat.

  3. Pak přidat kousky cukety, osolit, opepřit a opět chvíli restovat.

  4. Potom přidat kousky rajčat i se šťávou (nebo konzervu krájených rajčat) a pod poklicí nechat za občasného zamíchání chvíli dusit.

  5. Potom vlít vajíčko, nechat ho srazit (míchat, aby nevznikly kousky)

  6. Přidat uzeninu a bazalku a nechat prohřát.

    Podávat s bramborama.

Poznámka od kuchařky

Ráda používám loupaná a krájená rajčata z plechovky, nejlépe s bazalkou – zvláště v době mimo sezonu.