
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 vejce ( bílky zvlášť a žloutky také)
- 10 dkg slaniny
- 1/4 červené cibule
- pažitka
- 10 dkg nastrouhaného čedaru
- (může být i mozzarella, či jiný)
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme sníh. Slaninu s cibulí osmahneme a spojíme se sněhem. Přidáme pažitku. Podle potřeby osolíme a opepříme.
-
Na pečicím papíře vytvoříme ze směsi tvar dvou ‚hnízd‘, lžíci uvnitř uděláme důlek.
Dáme péct na 3 min na 230°C. Po zapečení do důlků dáme zbylé žloutky, posypeme sýrem a pečeme opět na 230°C 3 min.
Žloutek bude napůl tekutý.
Poznámka od kuchařky
Bez lepku a mouky. Nízkosacharidová strava.
Chutnalo vám, máte názor, nebo vychytávku? Nechte komentář 🙂
Dobrou chuť 🙂
Kuchař: Jarka.R









