Suroviny
- 230 g hořké čokolády 70%
- 3 vajíčka
- 115 g másla
- 1/3 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru
- moučkový cukr na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte nad parou, Nechte zchladnout.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčka. Dobře promíchejte. Do máslově směsi přidejte mouku a promíchejte.
Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne čokoládové těsto. -
Vymažte keramické formičky máslem a každou vysypte trochou krupicového cukru. Naplňte formičky těstem, pokud nemáme formičky, lze péct ve formě na mufiny a dát do papírových košíčků
Předehřejte troubu na 190 °C a pečte 8 až 12 minut. Záleží na velikosti. -
Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
Vyklopte dortík na talířek, posypte vršek moučkovým cukrem a ihned servírujte
Poznámka od kuchařky
Když je dortík dobře upečený, měl by být vnitřek tekutý.
Čerpáno z časopisu Na kafíčko.









