Laskonkové řezy II.

211
- reklama -

Suroviny

Tmavý korpus:
6 vajec
225 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
110 g hladké mouky
35 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Kokosový korpus:
5 bílků
170 g krupicového cukru
200 g kokosové moučky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
500 ml mléka
1 pudink Latté
80 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
5 žloutků
3 lžíce hladké mouky
250 g másla
trochu rumu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
100 ml smetany 33%
20 g 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do pěny. Těsto rozdělíme na dva stejné, pečícím papírem vyložené plechy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme kokosový plát.


    Zobrazit celý recept

  2. K bílkům přidáme špetku soli a opět ušleháme sníh a po částech do něj zapracujeme cukr. Potom zlehka vmícháme kokos promíchaný s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na stejný, pečícím papírem vyložený, plech. Pečeme asi 20 minut až povrch lehce zrůžoví.

  3. V kastrůlku prošleháme 400 ml mléka, cukr, puding, mouku a svaříme. Potom přimícháme prošlehané žloutky se zbytkem mléka a krátce provaříme. Odstavíme ještě chvíli mícháme, pak přikryjeme folií a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý puding.

  4. Jeden tmavý plát natřeme polovinou krému, přiložíme kokosový plát a potřeme druhou polovinou krému, tu přikryjeme druhým tmavým korpusem.

  5. Šlehačku, čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polevu naneseme na korpus a posypeme strouhaným kokosem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: upravený recept z Knihovničky receptů

Tip: moučník je velmi lehký a jemný, příště posypu kokosovou moučkou.