Suroviny
- Tmavý korpus:
- 6 vajec
- 225 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 110 g hladké mouky
- 35 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- Kokosový korpus:
- 5 bílků
- 170 g krupicového cukru
- 200 g kokosové moučky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- Krém:
- 500 ml mléka
- 1 pudink Latté
- 80 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 5 žloutků
- 3 lžíce hladké mouky
- 250 g másla
- trochu rumu
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 ml smetany 33%
- 20 g 100% tuku
Postup přípravy receptu
-
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do pěny. Těsto rozdělíme na dva stejné, pečícím papírem vyložené plechy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme kokosový plát.
-
K bílkům přidáme špetku soli a opět ušleháme sníh a po částech do něj zapracujeme cukr. Potom zlehka vmícháme kokos promíchaný s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na stejný, pečícím papírem vyložený, plech. Pečeme asi 20 minut až povrch lehce zrůžoví.
-
V kastrůlku prošleháme 400 ml mléka, cukr, puding, mouku a svaříme. Potom přimícháme prošlehané žloutky se zbytkem mléka a krátce provaříme. Odstavíme ještě chvíli mícháme, pak přikryjeme folií a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý puding.
-
Jeden tmavý plát natřeme polovinou krému, přiložíme kokosový plát a potřeme druhou polovinou krému, tu přikryjeme druhým tmavým korpusem.
-
Šlehačku, čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polevu naneseme na korpus a posypeme strouhaným kokosem.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: upravený recept z Knihovničky receptů
Tip: moučník je velmi lehký a jemný, příště posypu kokosovou moučkou.