Lasapizza diet – bez mouky

66
- reklama -

Suroviny
velká porce

Na těsto:
10-12 středních brambor
3 vejce (možno jen bílky, nebo alternativně 30 g Vajahitu/vejce z prášku)
3/4 l nízkotučného mléka
sůl
Náplň podle chuti například:
kečup nebo rajský protlak
houby
vepřové maso ( i jiné)
oblíbená zelenina
150 g Olomouckých tvarůžků (syrečků)
menší cibule
česnek
sůl
koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny brambory oloupeme a nastrouháme na jemnějším struhadle, smícháme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a důkladně promícháme s rozšlehanými vejci. Dle potřeby osolíme.

  2. Tenčí vrstvu těsta rozprostřeme po pečícím papíře na plechu a necháme zapáct v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.

  3. Mezitím nastrouháme a nakrájíme zeleninu, kterou společně s houbami a omáčkou rozprostřeme na hotové těsto.

  4. Směs potřeme 2/3 omáčky, dochutíme a posypeme 2/3 strouhaných syrečků. (Solit opatrně! Syrečky jsou sami o sobě celkem slané.)

  5. Těsto do kříže rozřízneme na 4 kusy, které navrstvíme na sebe, z nichž poslední ještě polijeme zbylou omáčkou a posypeme zbytkem syrečků.

  6. Na závěr vše vložíme zpět do trouby a na stejnou teplotu necháme za občasné kontroly ještě maximálně 15 minut rozpustit sýr.

Poznámka od kuchařky

S použitím odtučněného tvarohu, cukru, rozinkami a ovocným pyré lze vytvořit i lehké sladké jídlo také téměř bez tuku.