- reklama -
Suroviny
6-7 porcí
- 1 balení lasagní (zn. Adriana)
- 1 plechovka krájených rajčat
- tvrdý strouhaný sýr podle chuti
- Masová směs:
- 800 g mletého masa
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 plechovky krájených rajčat
- 250 g Passata di Pomodoro
- ( pasírovaná rajčata)
- oregano
- tymián
- bazalka
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji restujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky. Potom přidáme mleté maso a vše za průběžného míchání, asi 10 minut, společně opékáme.
-
Přidáme 2 plechovky krájených a 250 g pasírovaných rajčat, bylinky a sůl. Necháme 10 – 15 minut vařit bez pokličky.
-
Do pekáčku dáme jako první vrstvu masové směsi, na ni dáme vrstvu lasagní, opět vrstvu masové směsi. Na masovou směs vždy dáme na drobno nakrájenou čerstvou bazalku. Pokračujeme až do zaplnění pekáčku, jako poslední skončíme vrstvou lasagní na ně dáme 1 konzervu krájených rajčat a opět posypeme bylinkami.
-
Pečeme v troubě, vyhřáté na 180′ na 20 minut, pak přidáme na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr a zapečeme ještě dalších 15 minut.
Kuchařka: Jaskona