Lasagne se žampiony

65
- reklama -

Suroviny
6 porcí

lasagne
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
3 konzervy loupaných rajčat
3 stroužky česneku
2 dcl červeného vína
máslo
mouka
mléko
sůl
pepř
žampiony
olej
sýr Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek.

  2. Podlijeme vínem a přidáme rajčata. Vše dusíme a poté přidáme na másle orestované žampiony.

  3. Mezitím si z másla, mléka a mouky připravíme klasický bešamel.

  4. Do pekáčku střídavě klademe pláty lasagní, vrstvu omáčky a bešamel.

  5. Poslední vrstvu bešamelu bohatě posypeme sýrem.

  6. V troubě pečeme na 200°C 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Lasagne jsou už dneska docela klasika a i tady na Topreceptech je různých receptů na ně dost. Ale nemohla jsem si pomoct, dneska se opravdu povedly a fotečku jsem sem prostě musela dát. Dobrou chuť! 🙂