
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- lasagne
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 konzervy loupaných rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- máslo
- mouka
- mléko
- sůl
- pepř
- žampiony
- olej
- sýr Eidam
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek.
-
Podlijeme vínem a přidáme rajčata. Vše dusíme a poté přidáme na másle orestované žampiony.
-
Mezitím si z másla, mléka a mouky připravíme klasický bešamel.
-
Do pekáčku střídavě klademe pláty lasagní, vrstvu omáčky a bešamel.
-
Poslední vrstvu bešamelu bohatě posypeme sýrem.
-
V troubě pečeme na 200°C 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Lasagne jsou už dneska docela klasika a i tady na Topreceptech je různých receptů na ně dost. Ale nemohla jsem si pomoct, dneska se opravdu povedly a fotečku jsem sem prostě musela dát. Dobrou chuť! 🙂
Kuchařka: Vanilka