
- reklama -
Suroviny
4 porce
- lasagne
- 5 velkých rajčat
- špenát (listový nebo mražený)
- Niva
- mléko
- smetana
- máslo
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- hladká mouka
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Spaříme rajčata, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky.
-
Do špenátu přidáme česnek a vejce.
-
Připravíme si bešamel – rozehřejeme si v kastrůlku máslo, zaprášíme hl. moukou, přilijeme mléko s trochou smetany, špetku muškátového oříšku a osolíme.
-
Do pekáčku nalijeme vrstvu bešamelu, na to lasagne, přidáme špenát a rajčata, opět bešamel, lasagne, vrstvy opakujeme, přičemž poslední vrstva by měla být bešamel.
-
Nakonec posypeme nastrouhanou Nivou.
Poznámka od kuchařky
Je lepší, když lasagne před pečením dáme do vroucí vody trochu změknout.
Pečeme tak 20 min na 200 stupňů.
Kuchařka: Ivetakucera