Lasagne se špenátem, rajčaty a Nivou

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

lasagne
5 velkých rajčat
špenát (listový nebo mražený)
Niva
mléko
smetana
máslo
1 stroužek česneku
1 vejce
hladká mouka
muškátový oříšek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Spaříme rajčata, oloupeme slupku a nakrájíme na kostičky.

  2. Do špenátu přidáme česnek a vejce.

  3. Připravíme si bešamel – rozehřejeme si v kastrůlku máslo, zaprášíme hl. moukou, přilijeme mléko s trochou smetany, špetku muškátového oříšku a osolíme.

  4. Do pekáčku nalijeme vrstvu bešamelu, na to lasagne, přidáme špenát a rajčata, opět bešamel, lasagne, vrstvy opakujeme, přičemž poslední vrstva by měla být bešamel.

  5. Nakonec posypeme nastrouhanou Nivou.

Poznámka od kuchařky

Je lepší, když lasagne před pečením dáme do vroucí vody trochu změknout.

Pečeme tak 20 min na 200 stupňů.