Suroviny
6 porcí
- 1/2 balíčku lasagní
- 1 kg mletého masa
- 1 rajčatový protlak 250 ml
- 0,5 kg rajčat
- stroužek česneku
- 500 g špenát Bonduelle
- 3 cibule
- tymián
- oregano
- pepř
- sůl
- olej
- sýr
- Bešamel:
- 1 l mléka
- máslo
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si ve větší pánvi osmahneme nakrájenou cibulku, dáme nakrájené rajčata a osolíme a o pepříme, necháme podusit. Po 15 minutách přidáme mleté maso, tymián, oregano a za stálého míchání necháme povařit a nakonec přimícháme protlak.
-
Špenát necháme rozmrazit, podle chuti přidáme česnek (já dával bez něj). Zatím si připravíme v menším hrnci bešamel. Rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme hladkou mouku, dokud nám nezhoustne a na závěr přilijeme horké mléko a 5 minut povaříme.
-
Na vymazaný pekáč pokládáme na dno na plátky nakrájená rajčata a na ně postupně vrstvíme lasagne, masovou směs, bešamel a sýr. Do jedné vrstvy dáme jenom špenát. Jako poslední je vrstva bešamelu.
-
Potom 30-35 minut zapékáme v troubě na 180°C. Nejlepší je nechat lasagne po vyndání s trouby nechat trošku vychladnout aby se nám nerozpadly.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).