Lasagne se špenátem

64
- reklama -

Suroviny

lasagne
800 g mraženého špenátu
1 menší cibule
4 stroužky česneku
50 g másla
3 lžíce hladké mouky
400 ml mléka
300 g tvrdého sýra
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  2. Pak připravíme bešamel: necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Nasypeme do ní asi 1/3 strouhaného sýra a za stálého míchání necháme rozpustit. Osolíme a okořeníme mletým pepřem.

  3. Pak vrstvíme střídavě do vymaštěného pekáče: tenká vrstva bešamelu, lasagne (dle druhu a způsobu přípravy předem krátce povařené), špenát, bešamel, posypeme nastrouhaným sýrem, lasagne, špenát, bešamel, nastrouhaný sýr, lasagne… Poslední vrstvu bešamelu pak posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.

  4. Pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  5. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu asi 10 min.