
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Lasagne
- sójový granulát
- 10 dkg strouhaný Eidam
- rajčatová omáčka
- olej
- cibule
- 2 stroužky česneku
- masox
- sójová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Uvařený sójový granulát – vařím v ochucené vodě soj. omáčkou, kouskem masoxu – dáme na zpěněnou cibulku na 2 lžicích oleje. Můžeme přidat červenou papriku. Přidáme hotovou rajčatovou omáčku. Zamícháme, přidáme 1-2 stroužky česneku nakrájený na plátky – ale nemusí být.
-
Zapékací misku vytřu olejem. Na dno dám sój. maso, pokladu lasagne, popráším strouhaným sýrem. Opakujeme vrstvení. Poslední vrstva je sój. maso a sýr.
-
Misku přikryjeme alobalem a zapečeme.
Poznámka od kuchařky
Omáčku si můžeme připravit z čerstvých, nebo konzervovaných rajčat které rozdusíme s cibulí a paprikou, přidáme česnek, sůl a bazalku.
Lasagne se nevaři.Můžeme přidat žampiony.
Kuchařka: Patricie