Lasagne s lososem

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g lososa (nejlépe čerstvý filet bez kostí)
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžíce olivového oleje (extra virgin)
1-2 lžíce mouky
250 ml smetany
sůl
pepř
zelená petrželka
lasagne
sýr (na posypání – já měla grand moravia – „český parmazán“)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1×1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Poprášíme moukou a zarestujeme. Podlijeme smetanou, osolíme, opeříme a přidáme petrželku (já měla jen sušenou). Provaříme. Je li omáčka moc hustá, tak ji povolíme trochou vody.

  3. Na dno zapékací misky na lasagne dáme trochu omáčky, plátek lasagní, omáčku atd. Poslední vrstva je omáčka. Misku přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.

  4. Pak odstraníme alobal, posypeme nastrouhaným sýrem a ještě asi 10 minut dopékáme. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Od nedělního oběda mi zbyla špička z losového filetu a co s ní? Pro 2 málo pro 1 moc, tak jsem dostala nápad a byla z toho moc dobrá večeře.