
- reklama -
Suroviny
4 porce
- plátky lasagní
- 50 g strouhaného sýra
- Masová omáčka:
- 500 g mletého masa (míchaného)
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 cibule
- trocha oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžíce bazalky
- Dýňová omáčka:
- 500 g oranžové dýně
- trocha oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- asi 2 dl mléka
- sůl
- mletý bílý pepř
- 100 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Mäsová omáčka : Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mleté mäso, orestujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlak. Podlejeme 0,5 dl vody a asi 10 min podusíme.
-
Dyňová omáčka : Dyňu narežeme na kocky, strekneme trochu vody a 10 min podusíme. Potom dyňu rozmixujeme na pyré.
-
Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Pridáme dyňové pyré, okoreníme a pridáme strúhaný syr. Dobre premiešame.
-
Do pekáča vrstvíme :
1/3 dyňovej omáčky, pláty lasagní, ½ mäsovej omáčky, opäť pláty lasagní, druhá tretina dyňovej omáčky, druhá polovica mäsovej omáčky, pláty lasagní a posledná tretina dyňovej omáčky.
-
Zakryjeme a pečieme pri 180°C asi 30 minút. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
Kuchařka: tejaja