Lasagne s dýňovou omáčkou

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

plátky lasagní
50 g strouhaného sýra
Masová omáčka:
500 g mletého masa (míchaného)
1 malý rajčatový protlak
1 cibule
trocha oleje
sůl
pepř
1 lžíce bazalky
Dýňová omáčka:
500 g oranžové dýně
trocha oleje
1 lžíce hladké mouky
asi 2 dl mléka
sůl
mletý bílý pepř
100 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Mäsová omáčka : Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mleté mäso, orestujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlak. Podlejeme 0,5 dl vody a asi 10 min podusíme.

  2. Dyňová omáčka : Dyňu narežeme na kocky, strekneme trochu vody a 10 min podusíme. Potom dyňu rozmixujeme na pyré.

  3. Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Pridáme dyňové pyré, okoreníme a pridáme strúhaný syr. Dobre premiešame.

  4. Do pekáča vrstvíme :

    1/3 dyňovej omáčky, pláty lasagní, ½ mäsovej omáčky, opäť pláty lasagní, druhá tretina dyňovej omáčky, druhá polovica mäsovej omáčky, pláty lasagní a posledná tretina dyňovej omáčky.

  5. Zakryjeme a pečieme pri 180°C asi 30 minút. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a zapečieme.