- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 2-3 mrkve
- 2-3 petržele
- 1/2 celeru
- 1/2 plechovky krájených rajčat
- malý rajský protlak
- 2-3 stroužky česneku
- cibule
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- koření na špagety
- provensálské koření
- tymián
- máslo
- lasagne
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.
-
Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu(nahrubo).
-
Po chvilce přidáme mleté maso, česnek a veškeré koření a dusíme doměkka.
-
Zamícháme rajčata a protlak.
-
Dno a stěny zapékací mísy(plechu) vytřeme olejem, na dno poklademe lasagne, na ně směs a opět lasagne. Takto postupujeme do spotřebování směsi. Končíme masovou směsí, kterou posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20-30 min. – dle návodu u lasagní.
Kuchařka: Montanka