Lasagne pro mlsaly

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g tučného tvarohu nebo řeckého jogurtu
2 banány
hrst kuliček hroznového vína
cca 5 jahod
200 g plátků lasagní ( mě jich vyšlo 12ks )
70 g marmelády ( višňová, meruňková.. já jsem dala jeřabinovou a meruňkovou )
2 vejce
200 ml smetany ke šlehání
30 g kokosové moučky ( strouhaný kokos )
100 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh ( jogurt ) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde.


    Zobrazit celý recept

  2. Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého, plátky lasagní. Mázněte marmeládou ( je-li příliš tuhá, zřeďte vodou či rumem – ta druhá varianta je sympatičtější ).
    Na marmeládu opatrně rozetřete cca třetinu tvarohového krému a posypejte částí kokosu. Položte další vrstvu lasagní, navrstvěte tvarohový krém, na který budete úhledně pokládat ovoce. Kuličky vína, kolečka banánů a jahůdek. Vrstvy opakujeme stejným zůsobem tak, že končíme ovocem, na které rozetřeme zbytek tvarohového krému a ten poklademe vločkami másla.

  3. Pečeme v rozehřáte troubě na 180 st ( horkovzduch ) cca 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Chvilka v kuchyni.. upraveno.

Dobrou, sladkou chuť.

Je to dobré teplé i studené.