
Suroviny
4 porce
- 500 g tučného tvarohu nebo řeckého jogurtu
- 2 banány
- hrst kuliček hroznového vína
- cca 5 jahod
- 200 g plátků lasagní ( mě jich vyšlo 12ks )
- 70 g marmelády ( višňová, meruňková.. já jsem dala jeřabinovou a meruňkovou )
- 2 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 30 g kokosové moučky ( strouhaný kokos )
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh ( jogurt ) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde.
-
Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého, plátky lasagní. Mázněte marmeládou ( je-li příliš tuhá, zřeďte vodou či rumem – ta druhá varianta je sympatičtější ).
Na marmeládu opatrně rozetřete cca třetinu tvarohového krému a posypejte částí kokosu. Položte další vrstvu lasagní, navrstvěte tvarohový krém, na který budete úhledně pokládat ovoce. Kuličky vína, kolečka banánů a jahůdek. Vrstvy opakujeme stejným zůsobem tak, že končíme ovocem, na které rozetřeme zbytek tvarohového krému a ten poklademe vločkami másla. -
Pečeme v rozehřáte troubě na 180 st ( horkovzduch ) cca 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Chvilka v kuchyni.. upraveno.
Dobrou, sladkou chuť.
Je to dobré teplé i studené.