- reklama -
Suroviny
15 ks
- 0,5 kg hladké mouky
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 500 ml mléka
- 250 ml zakysané smetany
- 42 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- Směs:
- několik stroužků česneku
- kečup
- slunečnicový olej
- chilli vločky
- sýr Eidam
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mouky, mléko, zakysanou smetanu, droždí, sůl, cukr, jednou sodu. Vyválíme těsto a necháme 10 minut odpočinout. Po 10 minut vyválíme malé kuličky a připravíme si jej na plato posypané moukou – aby se těsto nepřilepilo. Necháme odpočinout 30 minut – 40 minut.
-
Při čekání na těsto si uděláme směs na langoše. Do misky lisujeme česnek. Špetkou osolíme, opepříme, podle chuti ochilliujeme, zakápneme olejem a přidáme kečup, zamícháme. Nastrouháme si sýr.
-
Na rozpáleném oleji smažíme langoškové těsto, kuličku si rozplácneme na placku. Smažíme do zlatavá barvy. Pokud máme dostatečně rozpálený olej, langošku nechte max 1,5 minut. Pomažeme směsí, posypeme sýrem a hodujeme.
Kuchařka: Loulalo