„Langoše“ z tvarohu

235
- reklama -

Suroviny

250 g tvarohu, měla jsem tučný z vaničky
250 g hladké mouky
2 vejce
lžička kypřícího prášku
sůl
olej na smažení
K podávání vyberte:
sugo
kečup
česnek
tatarka
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, vejce, mouku a prášek se solí smícháme v kompaktní těsto. Necháme 5-10 minut odpočinout.

  2. Těsto rozdělíme na přibližně stejné kousky a v rukách vytvarujeme na placku, Malinko lepí, ale stačí trošku podsypat.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Mažeme oblíbenou omáčkou a sypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Langoše, i když nejsou kynuté, jsou moc dobré a hlavně rychlé. Dopisuji den poté: Těsto mi zbylo přikryté pod folií. Dělala jsem a byly možná lepší, než první den, klidně je nechte odpočinout i déle, jsou moc dobré.