
- reklama -
Suroviny
- 250 g tvarohu, měla jsem tučný z vaničky
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- lžička kypřícího prášku
- sůl
- olej na smažení
- K podávání vyberte:
- sugo
- kečup
- česnek
- tatarka
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, vejce, mouku a prášek se solí smícháme v kompaktní těsto. Necháme 5-10 minut odpočinout.
-
Těsto rozdělíme na přibližně stejné kousky a v rukách vytvarujeme na placku, Malinko lepí, ale stačí trošku podsypat.
-
Smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek. Mažeme oblíbenou omáčkou a sypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Langoše, i když nejsou kynuté, jsou moc dobré a hlavně rychlé. Dopisuji den poté: Těsto mi zbylo přikryté pod folií. Dělala jsem a byly možná lepší, než první den, klidně je nechte odpočinout i déle, jsou moc dobré.
Kuchařka: mika59