Langoše se studeným dresinkem

78
- reklama -

Suroviny
10 – 12 porcí

NA TĚSTO:
1 kg hladké mouky
1 droždí
lžička soli
1 lžička cukru
1 malá zakysaná smetana
mléko dle potřeby (cca 1/2 L)
NA DRESINK:
velká zakysaná smetana
kečup
lžička mleté papriky
sůl
česnek
NA OZDOBENÍ:
kečup
20 dkg strouhaného sýru
špetka soli
lžička mleté papriky
lžička koření tymián
(vše dobře promícháme)

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO:
    Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout.

  2. Kvásek: do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a trochu méka.Rozmícháme a vložíme do mikrovlnky na 90 stupňů asi na 2 minuty, dokud nevzejde kvásek.

  3. Z připraveného těsta jej po částech oddělujeme mokrýma rukama, utvoříme kouli, kterou od středu prsty vytahujeme do slabé placky. Dbáme na to, aby se placka neprotrhla a během práce s ní si stále máčíme ruce, aby se na ně těsto nelepilo. Při tvoření placky ji v rukách pootáčíme a prověšujeme, aby zůstal kulatý tvar. Ve fritovacím hrnci bez košíku potom smažíme na 180 stupňů po obou stranách do zlatova.

  4. Vidličkou vyjmeme z fritézy, necháme okapat olej a položíme na talíř s ubrouskem, aby se odsála přebytečná mastnota. Nakonec na langoš lžící plošně naneseme dresink a posypeme ochuceným sýrem.

  5. DRESINK:
    V nádobě smícháme velkou kysanou smetanu s kečupem,mletou paprikou a utřeným česnekem se solí.Množství kečupu a česneku volíme dle požadované chuti.

  6. ZDOBENÍ:
    Langoše křížem lehce polijeme kečupem a posypeme sýrovou směsí.

Poznámka od kuchařky

Protože se jedná o vydatné papů, nedoporučuji konzumovat na noc.

Jinak, dobrou chuť.