Langoše s vůní anglické slaniny

70
- reklama -

Suroviny
7 porcí

500 g hladké mouky
200 ml mléka
100 g bílého jogurtu
sůl
4 lžíce oleje
30 g kvasnic + cukr (do kvásku)
olej na pánev
1 cibule
400 g hlávkového zelí
200 g anglické slaniny
strouhaný sýr
česnek
sůl
pepř
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v rozehřátém oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Kvásek vlijeme do mísy, kde máme zbylé suroviny na těsto – mouka, sůl, olej a jogurt a vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.

  2. Těsto rozdělíme asi na 7 kusů, které na vále vyválíme a smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

  3. Na druhé pánvi v malém množství oleje necháme zezlátnout na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme ji, pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhané zelí a opékáme doměkka, dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

  4. Tuto směs klademe na opečené langoše a přizdobíme nebo dochutíme podle své chuti nebo představy.

Poznámka od kuchařky

Magdalenko, děkuji ti inspiraci tvým receptem na Zelné langoše.