
- reklama -
Suroviny
7 porcí
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 g bílého jogurtu
- sůl
- 4 lžíce oleje
- 30 g kvasnic + cukr (do kvásku)
- olej na pánev
- 1 cibule
- 400 g hlávkového zelí
- 200 g anglické slaniny
- strouhaný sýr
- česnek
- sůl
- pepř
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Nejprve v rozehřátém oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Kvásek vlijeme do mísy, kde máme zbylé suroviny na těsto – mouka, sůl, olej a jogurt a vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout.
-
Těsto rozdělíme asi na 7 kusů, které na vále vyválíme a smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
-
Na druhé pánvi v malém množství oleje necháme zezlátnout na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme ji, pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhané zelí a opékáme doměkka, dochutíme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
-
Tuto směs klademe na opečené langoše a přizdobíme nebo dochutíme podle své chuti nebo představy.
Poznámka od kuchařky
Magdalenko, děkuji ti inspiraci tvým receptem na Zelné langoše.
Kuchařka: ivulinka