Langoše (moje domácí)

65
- reklama -

Suroviny
cca 6

600 g hladké mouky
300 ml mléka + 50 ml na kvásek
30 g droždí
lžička cukru
špetka soli
olej na smažení
česnek
kečup
strouhaný tvrdý sýr (př.Eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nalít vlažné mléko, přidat cukr a rozdrobené droždí a nechat na teplém místě vzejít kvásek.

  2. Do mísy nasypat hl. mouku, přidat špetku soli, vzešlý kvásek a dle potřeby zadělat těsto s asi 300 ml mléka. Těsto musí být řidší než na koláče, ale nesmí být úplně tekuté (mělo by se táhnout za vařečkou a být pružné). Těsto řádně vymíchat a nechat přikryté utěrkou na teplém místě asi 40 min. kynout.

  3. Po vykynutí těsto na vále lehce propracovat, rukou z něj trhat menší kousky, ze kterých pak prsty „vytahat“ placky na langoše. Vkládat hned do horkého oleje, smažit z obou stran celkem asi 3-4 min, pak dát na savý papír pro zbavení přebytečného tuku.

  4. Olej rozpálit a stáhnout asi na 2/3 výkonu, aby se langoše nespálily a v silnějších částech nebyly syrové.

  5. Oloupaný česnek prolisovat do misky, přidat trochu soli a zalít trochou vody.
    Hotové langoše potřít česnekovou „vodou“, pak kečupem a posypat strouhaným sýrem.

    DOBROU CHUŤ !!!

Poznámka od kuchařky

Je lepší si „placky“ připravit předem, smažení je rychlé !!!