- reklama -
Suroviny
- 350 g zelených fazolek
- 350 g vepřového plecka
- 1 cibule
- olej
- 1 KL mleté papriky
- 1 KL mletého kmínu
- 1 KL kečupu nebo rajčatového protlaku
- 2 PL ostré paprikové pomazánky
- 1 stroužek česneku
- 250 ml kysané smetany
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a opražíme ho.
Pridáme papriku, paprikovú pomazánku, kečup alebo pretlak, rozotretý cesnak, korenie, soľ a rascu a podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zakryté. -
V polovici dusenia pridáme narezané fazuľky a dodusíme domäkka.
-
Primiešame smotanu, dosolíme, ak treba a krátko jemne prevaríme.
Ak je guláš hustý, zriedime na potrebnú hustotu mliekom. -
Podávame s chlebom.
Kuchařka: tejaja