
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 menší hlávka květáku
- 100 g šunky vcelku nebo salámu, který se dá strouhat
- 100 ml kysané smetany
- 100 g sýra Eidam strouhaný
- 1 konzerva krájených žampiónu i s vodou
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- (1 dcl vývaru z květáku)
- zelené bylinky:
- petrželka
- celerovou nať
- medvědí česnek
- zelenou část pórku
- 3 vejce
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme.
-
Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku (nebo salám), posypeme česnekem nakrájeným na plátky, nakrájenou cibulí, žampióny a nasekanými bylinkami, osolíme a všechno v pekáčku promícháme.
-
Do hrnečku si dáme kysanou smetanu, zředíme jí vývarem z květáku (1 dcl), přidáme vajíčka a rozšleháme, nalijeme navrch, zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby tak na 40 minut, až je vršek do světlehněda.
Poznámka od kuchařky
Zase jsem fantazírovala z toho, co dům dal. Vývar z vaření květáku jsem si ponechala na zítřejší zeleninovou polévku.
Kuchařka: Bibinka