- reklama -
Suroviny
2 – 4 podle jedlíků
- 1/2 kachny
- 2 jablka
- 6 zelených sladkých paprik
- 10 malých žampionů
- sůl
- pálivá paprika
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Kachní čtvrtky posypeme paprikou, kmínem a osolíme, zprudka opečeme z obou stran a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka. Před dodušením oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Papriky si očistíme a nakrájíme na proužky. Maso vyndáme z kastrolu a v té vypečené šťávě papriky dusíme do měkka. Zvlášť si na másle podusíme žampiony, posypeme kmínem a osolíme dle chuti.
-
Na talíř dáme maso, papriky s rozdušeným jablkem a na maso vložíme žampiony.
-
Větší jedlík jako přílohu zvolí chléb (nejlépe domácí čerstvě upečený).
Poznámka od kuchařky
V Albertu měli v akci ty čtvrtky, tak jsem po delší době dělala kachničku, děláme ji dost málo.
Kuchařka: spagetka