- reklama -
Suroviny
- 330 g hovězího masa předního
- 220 g vepřového boku bez kosti a kůže
- 170 g vepřového ořezu
- 160 g vody
- 100 g strouhanky
- 120 g mléka
- 1 vejce
- menší cibule
- 25 g česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso prosolíme a pomeleme najemno. Za postupného přidávání vody mícháme (u nás robotem), až vznikne jemný, lepivý prát.
-
Prát promícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, přidáme vejce, mletá vepřová masa, drobně krájenou cibuli, rozetřený česnek a pepř.
-
Z umíchané směsi vytvarujeme šišku, kterou upečeme za občasného podlévání vodou (a později vypečenou šťávou).
Poznámka od kuchařky
Z knihy Receptury studených pokrmů.
Do sekané se může přidat i cca 50 g drobně krájeného špeku, my jsme pekli bez něj.
Kuchařka: cathleen