Lahůdková sekaná pečeně

81
- reklama -

Suroviny

330 g hovězího masa předního
220 g vepřového boku bez kosti a kůže
170 g vepřového ořezu
160 g vody
100 g strouhanky
120 g mléka
1 vejce
menší cibule
25 g česneku
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso prosolíme a pomeleme najemno. Za postupného přidávání vody mícháme (u nás robotem), až vznikne jemný, lepivý prát.


    Zobrazit celý recept

  2. Prát promícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, přidáme vejce, mletá vepřová masa, drobně krájenou cibuli, rozetřený česnek a pepř.

  3. Z umíchané směsi vytvarujeme šišku, kterou upečeme za občasného podlévání vodou (a později vypečenou šťávou).

Poznámka od kuchařky

Z knihy Receptury studených pokrmů.

Do sekané se může přidat i cca 50 g drobně krájeného špeku, my jsme pekli bez něj.