Lahůdka babího léta

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g libovějšího nakrájeného vepřového masa
2 větší cibule stejné velikosti
tvarůžky (kolik kdo chce a jak je má rád, nakrájené na kousky)
1 smetana na šlehání
100 g anglické libovější slaniny
1 lžička plnotučné hořčice
koření grilovací mix
koření Adžika (dala jsem trochu, nemusí být)
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na půlkolečka.

  3. Na malém množství oleje opečeme slaninu, na ní opečeme zprudka maso, aby se zatáhlo, pak si ho vyndáme bokem a na výpeku osmažíme cibuli do růžova.

  4. Cibuli s výpekem a slaninou dáme do pekáčku, na ní dáme opečené maso, zalijeme smetanou ve které rozmícháme hořčici a navrch rozprostřeme nakrájené tvarůžky.

  5. Pekáček přikryjeme a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 30 minut a 5-10 minut nakonec odkryté, aby mělo maso pěknou barvu. Můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem zvolila Patates, tady: http://www.toprecepty.cz/recept/8456-recke-patates… a báječně si to sedlo a my si velmi pochutnali a ta šťávička je mňamózní. Já jen doporučuji vyzkoušet! Lze dělat i z jiného masa(kuřecí, krůtí atd).

Inspiroval mě podobný recept na jiných stránkách, ale předělala jsem ho podle našich chutí. Příště ještě chci vyzkoušet dát rajčata.