
Suroviny
4 porce
- 500 g libovějšího nakrájeného vepřového masa
- 2 větší cibule stejné velikosti
- tvarůžky (kolik kdo chce a jak je má rád, nakrájené na kousky)
- 1 smetana na šlehání
- 100 g anglické libovější slaniny
- 1 lžička plnotučné hořčice
- koření grilovací mix
- koření Adžika (dala jsem trochu, nemusí být)
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na menší kousky, ty prosolíme, opepříme a promícháme s kořením.
-
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, pokud je velká, tak na půlkolečka.
-
Na malém množství oleje opečeme slaninu, na ní opečeme zprudka maso, aby se zatáhlo, pak si ho vyndáme bokem a na výpeku osmažíme cibuli do růžova.
-
Cibuli s výpekem a slaninou dáme do pekáčku, na ní dáme opečené maso, zalijeme smetanou ve které rozmícháme hořčici a navrch rozprostřeme nakrájené tvarůžky.
-
Pekáček přikryjeme a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 30 minut a 5-10 minut nakonec odkryté, aby mělo maso pěknou barvu. Můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolila Patates, tady: http://www.toprecepty.cz/recept/8456-recke-patates… a báječně si to sedlo a my si velmi pochutnali a ta šťávička je mňamózní. Já jen doporučuji vyzkoušet! Lze dělat i z jiného masa(kuřecí, krůtí atd).
Inspiroval mě podobný recept na jiných stránkách, ale předělala jsem ho podle našich chutí. Příště ještě chci vyzkoušet dát rajčata.