
- reklama -
Suroviny
- 1/2 hlávky červeného zelí
- 1 velká mrkev
- 1 žlutá paprika
- 1 malá cibule (může být i pár jarních cibulek, petrželky, řapíkatého celeru…)
- rozinky předem namočené ve vodě
- malý bílý jogurt
- 3 lžíce majonézy
- 3 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme na jemné nudličky, zasolíme a pořádně pomačkáme.
-
Můžeme nechat pár hodin odpočinout aby bylo křehčí a ztratilo palčivost.
-
Mrkev nastrouháme na hrubo, papriku nakrájíme na tenké plátky, cibulku nasekáme a vše přidáme k zelí.
-
Do jogurtu prolisujeme česnek, vmícháme majonézu a zalijeme salát.
-
Nasypeme okapané rozinky a salát promícháme.
Poznámka od kuchařky
Pokud nenecháváme naležet nasolené zelí, je dobré nechat uležet hotový salát. Můžeme podávat s pečivem jako hlavní (menší) chod. Včera jsme měli jako přílohu k hermelínu zapékanému v listovém těstě 🙂
Kuchařka: brymi