
- reklama -
Suroviny
- 300 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku
- menší cibule, máslo
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička cukru
- 1 lžička škrobu
- sůl
- kelímek smetany na šlehání
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na másle opražíme cibulku, mírně podlijeme vodou, přidáme hrášek, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Smetanu smícháme s hořčicí, cukrem a škrobem a nalijeme na hrášek.
-
Ještě chvíli povaříme (aby nebyl škrob cítit). Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Poznámka od kuchařky
U nás hrášek podávám k pečenému filé a pečeným hranolkám. Tip pro věčně hubnoucí jako jsem já: je to velmi dobré i s 12%tní smetanou na vaření. V původním receptu byla místo petrželky psaná lžička sušené nebo čerstvé máty, ale dříve jsem jí na zahrádce neměla, tak jsem použila petrželku a už jsem u ní zůstala.
Kuchařka: Marta