Lahodný hrášek

43
- reklama -

Suroviny

300 g čerstvého nebo zmrazeného hrášku
menší cibule, máslo
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička cukru
1 lžička škrobu
sůl
kelímek smetany na šlehání
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opražíme cibulku, mírně podlijeme vodou, přidáme hrášek, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Smetanu smícháme s hořčicí, cukrem a škrobem a nalijeme na hrášek.


    Zobrazit celý recept

  2. Ještě chvíli povaříme (aby nebyl škrob cítit). Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka od kuchařky

U nás hrášek podávám k pečenému filé a pečeným hranolkám. Tip pro věčně hubnoucí jako jsem já: je to velmi dobré i s 12%tní smetanou na vaření. V původním receptu byla místo petrželky psaná lžička sušené nebo čerstvé máty, ale dříve jsem jí na zahrádce neměla, tak jsem použila petrželku a už jsem u ní zůstala.