Suroviny
4 porce
- Burger:
- 500 g 100% mletého kuřecího masa od DZ Klatovy
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 2 lisované stroužky česneku
- 1 lžička bazalky
- 1/2 lžičky oregana
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule
- Dresing:
- 100 g nízkotučného jogurtu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1/2 bazalky
- šťáva z 1/2 limetky
- 1 stroužek lisovaného česneku
- Náplň:
- 2 rajčata
- baby salátek
- 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella)
- 1 červená cibule
- Pečivo:
- 4 celozrnné bulky na burgery
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo. Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany.
-
Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem.
-
Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.
Poznámka od kuchařky
TIPY na veřejná griloviště v České republice:
Praha – Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13
Brno – Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora
Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘