Lahodný a lehký hamburger

102
- reklama -

Suroviny
4 porce

Burger:
500 g 100% mletého kuřecího masa od DZ Klatovy
1 lžíce kremžské hořčice
2 lisované stroužky česneku
1 lžička bazalky
1/2 lžičky oregana
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule
Dresing:
100 g nízkotučného jogurtu
1 lžíce kremžské hořčice
1/2 bazalky
šťáva z 1/2 limetky
1 stroužek lisovaného česneku
Náplň:
2 rajčata
baby salátek
1 nízkotučný sýr (může být i mozarella)
1 červená cibule
Pečivo:
4 celozrnné bulky na burgery

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo. Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany.

  2. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem.

  3. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.

Poznámka od kuchařky

TIPY na veřejná griloviště v České republice:

Praha – Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13

Brno – Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora

Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘