
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 25 dkg cukru krupice
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 8 lžic oleje
- 8 lžic teplé vody
- Posyp:
- 8 dkg sekaných vlašských ořechů
- 3 lžíce granka
- 1 vanilkový cukr
- Krém:
- 0,5 kg tvarohu – raději ve staniolu
- 400 g zakysané smetany
- 1 salko
- čokoládu na posypání
Postup přípravy receptu
-
Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přikapáváme olej a vodu, přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
-
Dáme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme ořechy smíchanými s grankem a vanilkou – trochu zatlačíme do těsta a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Mezitím vyšleháme tvaroh se smetanou a salkem – to dáme podle chuti – nemusí být celé.
-
Na upečený a vychladlý piškot natřeme krém a posypeme strouhanou čokoládou.
-
Dáme vychladit do lednice, ale nejlepší jsou druhý den.
Poznámka od kuchařky
Když máme moc řídký tvaroh, můžeme přidat trochu želatinového ztužovače za studena.
Kuchařka: mysulka