
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové kotlety
- 500 g krůtích prsou nebo kuřecích prsou
- 200 g sýru Eidam 20%
- 500 ml šlehačky (lehké)
- sůl
- pepř
- hladká mouka (na obalení)
- 3-4 vejce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme, osolíme.
-
Připravíme si pánev a pekáč nebo zapékací mísu.
-
Maso obalíme v hladké mouce, potom ve vajíčku a na pánvi osmažíme.
-
Osmažené maso vkládáme do pekáče, ve kterém máme trošinku oleje. Když máme vše osmažené a naskládané v pekáči, zalijeme šlehačkou a dáme na 45 minut zapéct do trouby, která je na 180°C předehřátá. Asi 10 minut před vyndáním naskládáme na maso sýr a dáme ještě zapéct. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem. Dobrou chuť:-)).
Poznámka od kuchařky
Dávám dva druhy masa, protože manžel nejí krůtu ani kuře, sýr jsem si přidala pro lepší chuť (takže vše je podle libosti). Je to velmi chutné a dokonce to jí i můj 10 měsíční syn.
Kuchařka: M.Valtrova