
Suroviny
4 porce
- 1 celé kuře
- 8 lžic sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- špetka chilli
- špetka koriandru
- špetka zázvoru
- špetka soli
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem.
-
Kuře si naporcujeme, malinko osolíme, dáme do pekáčku s marinádou a tu lžící přelíváme porce kuřete, aby bylo přikryté a necháme do druhého dne marinovat v chladnu.
-
Druhý den přilijeme trochu vody, promícháme v pekáčku, přikryjeme ho a dáme upéct do vyhřáté trouby na střední stupeň, aby se nám marináda nepřipálila.
-
Po 30 minutách zase zalijeme trochou vody, promícháme a přelijeme po všech porcích kuřete, odkryjeme a dáme dopéct ještě tak na 20 minut až je kuře krásně tmavě zlaté.
Poznámka od kuchařky
Kuře takto dělám v létě na grilu a obojí varianta je špicová!
Dělala jsem k tomu Egypskou rýži a byla to balada.
Doporučuji vyzkoušet!!!