Lahodné kuře-pečené v marinádě

120
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 celé kuře
8 lžic sojové omáčky
1 lžíce medu
4 stroužky česneku
špetka chilli
špetka koriandru
špetka zázvoru
špetka soli
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu, v pekáčku smícháme sójovou omáčku s medem, chillim, koriandrem, zázvorem a prolisovaným česnekem a ještě s olivovým olejem.

  2. Kuře si naporcujeme, malinko osolíme, dáme do pekáčku s marinádou a tu lžící přelíváme porce kuřete, aby bylo přikryté a necháme do druhého dne marinovat v chladnu.

  3. Druhý den přilijeme trochu vody, promícháme v pekáčku, přikryjeme ho a dáme upéct do vyhřáté trouby na střední stupeň, aby se nám marináda nepřipálila.

  4. Po 30 minutách zase zalijeme trochou vody, promícháme a přelijeme po všech porcích kuřete, odkryjeme a dáme dopéct ještě tak na 20 minut až je kuře krásně tmavě zlaté.

Poznámka od kuchařky

Kuře takto dělám v létě na grilu a obojí varianta je špicová!

Dělala jsem k tomu Egypskou rýži a byla to balada.

Doporučuji vyzkoušet!!!