- reklama -
Suroviny
- 1 větší uzená makrela
- 1 vejce natvrdo uvařené
- 1 lžíce francouzské hořčice(dala jsem Dionskou)
- 1 cibule
- 1 větší kyselá okurka
- 50 g strouhaného tvrdého sýra
- 2-3 lžíce másla
- citronová šťáva dle chuti
- 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
- tatarská omáčka dle chuti
- trochu kopru
- sůl
- čerstvě nadrcený pepř
Postup přípravy receptu
-
Makrelu si vykostíme, zbavíme kůže a maso roztrháme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, máslo a projedeme ručním mixerem (nebo maso dobře rozmělníme rukou).
-
Vejce natvrdo uvařené a vystydlé s okurkou a sýrem nastrouháme na co nejemněji a dáme k makrele, pak zakápneme citrónovou šťávou, opepříme, přidáme kopr, pažitku nadrobno krájenou, hořčici, zakysanou smetanu a tatarskou omáčku, promícháme, osolíme a ještě promícháme dojemna.
-
Mažeme na pečivo a můžeme ozdobit nějakou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Včera k večeři jsme všechno snědli a nezbyl ani drobek. Tuto pomazánku jsem si upravila-taky se dá použít místo sýra tvaroh, ale to už je jiná pomazánka.
Kuchařka: Bibinka