Lahodná pomazánka z uzené makrely

183
- reklama -

Suroviny

1 větší uzená makrela
1 vejce natvrdo uvařené
1 lžíce francouzské hořčice(dala jsem Dionskou)
1 cibule
1 větší kyselá okurka
50 g strouhaného tvrdého sýra
2-3 lžíce másla
citronová šťáva dle chuti
1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
tatarská omáčka dle chuti
trochu kopru
sůl
čerstvě nadrcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu si vykostíme, zbavíme kůže a maso roztrháme do misky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, máslo a projedeme ručním mixerem (nebo maso dobře rozmělníme rukou).


    Zobrazit celý recept

  2. Vejce natvrdo uvařené a vystydlé s okurkou a sýrem nastrouháme na co nejemněji a dáme k makrele, pak zakápneme citrónovou šťávou, opepříme, přidáme kopr, pažitku nadrobno krájenou, hořčici, zakysanou smetanu a tatarskou omáčku, promícháme, osolíme a ještě promícháme dojemna.

  3. Mažeme na pečivo a můžeme ozdobit nějakou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Včera k večeři jsme všechno snědli a nezbyl ani drobek. Tuto pomazánku jsem si upravila-taky se dá použít místo sýra tvaroh, ale to už je jiná pomazánka.