- reklama -
Suroviny
- 1 naporcovaný králík
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 1/2 kostky másla
- 250 ml smetany na šlehání
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme koření a papriku.
-
Necháme provonět a po chvíli vmícháme hořčici.
-
Králíka vložíme do pekáče a potřeme teplou marinádou.
-
Zakryjeme fólií a necháme do druhého dne v lednici rozležet.
-
Ze začátku pečeme králíka přikrytého alobalem.
-
Asi po 45 minutách přidáme k masu osolenou smetanu. Necháme odkryté a dopečeme. V průběhu pečení potíráme výpekem. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
Je to recept z časopisu Pošli recept.
Kuchařka: Lejdy