Labužnický králík na smetaně

56
- reklama -

Suroviny

1 naporcovaný králík
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
5 lžic plnotučné hořčice
1/2 kostky másla
250 ml smetany na šlehání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme koření a papriku.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme provonět a po chvíli vmícháme hořčici.

  3. Králíka vložíme do pekáče a potřeme teplou marinádou.

  4. Zakryjeme fólií a necháme do druhého dne v lednici rozležet.

  5. Ze začátku pečeme králíka přikrytého alobalem.

  6. Asi po 45 minutách přidáme k masu osolenou smetanu. Necháme odkryté a dopečeme. V průběhu pečení potíráme výpekem. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Poznámka od kuchařky

Je to recept z časopisu Pošli recept.