Labutí chmýří

43
- reklama -

Suroviny
25 porcí

Těsto:
6 vajec
1 hrnek hl. mouky
1 hrnek cukru krupice
1 KL prdopeč
Krém:
2 rohlíky jeden den staré
3 hrnky mléka
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 g strouhaného kokosu
1 kostka másla
(Drobenka kokosová:)
1 PL másla
100 g kokosu strouhaného
1/2 hrnku cukru krupice
Dochucení :
asi 1/2 sklenice červeného džemu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Z bílků ušleháme sníh a ke konci šlehání přidáme cukr, pak žloutky a jemně zamícháme. Přidáme mouku s prdopečem a opět promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto vylijeme na plech (30*40 cm) vyložený pečícím papírem a pečeme cca 20 minut při 180 st. C a vychladlý podélně rozkrojíme na dva díly.

  3. Krém:
    Kaiserky namočíme ve dvou hrnkách mléka až změknou, vidličkou je rozmícháme na kaši.

  4. Přidáme kokos a opět zamícháme. Ve zbylém mléce (1 hrnek) uvaříme oba cukry, přidáme kaši s kaiserek a mícháme do zhoustnutí a necháme vychladit.

  5. Máslo utřeme do pěny a stále míchajíc přidáváme postupně kaši a ušlehat do jemného krému.

  6. Drobenka: Máslo, cukr i kokos přismažíme na pánvi až kokos zhnědne.

  7. Dochucení : asi 1/2 sklenice červeného džemu.

  8. 1 plát piškotu potřeme bohatě džemem, polovinou krému, přikryjeme druhým plátem, namažeme zbylým krémem a posypeme drobenkou.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlivky:

obsah hrnku = 250 ml

PL = polévková lžíce

KL = kávová lžička

prdopeč = prášek do pečiva