![L-C Fazolové lusky na smetaně_5ff674d6ada2d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/l-c-fazolove-lusky-na-smetane_5ff674d69c4f7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 20 dkg zelených fazolek
- 1 dl smetany 33%
- 1 malá cibulka
- sůl
- pepř
- 1 KL citrónové šťávy
- 2 vejce
- Příloha :
- 20 dkg vařené zeleniny ve slané vodě (dýně, květák, ředkev, kedlubna)
Postup přípravy receptu
-
Fazolky předvařím v osolené vodě do poloměkka a scedím. Na másle osmažím cibulku, dám fazolky, chvíli osmažím a zaliji smetanou 33% tak, aby fazolky nebyly ponořené, a ještě chviličku povařím.
-
Dochutím pepřem, solí a citronovou šťávou.
Podávám s vařenou zeleninou a s uvařenými a oloupanými vejci.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: pavelk