Kytičky plněné čokoládovým krémem

240
- reklama -

Suroviny

Těsto:
100 g pekanových nebo vlašských ořechů
225 g másla
1 vejce
80 g krupicového cukru
špetka mleté vanilky
300 g hladké mouky
špetka soli
Krém:
250 g mléčné čokolády
100 g tmavé čokolády
150 g másla
Dohotovení:
moučkový cukr nebo čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175°C.

  3. Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak, že čokoládu (rozpuštěnou) vyšleháme s máslem.
    Může se slepovat i marmeládou nebo jiným krémem, podle chuti.

  4. Hotové kytičky pocukrujeme nebo ozdobíme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: internet recept od Kamily Nývltové