- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 100 g pekanových nebo vlašských ořechů
- 225 g másla
- 1 vejce
- 80 g krupicového cukru
- špetka mleté vanilky
- 300 g hladké mouky
- špetka soli
- Krém:
- 250 g mléčné čokolády
- 100 g tmavé čokolády
- 150 g másla
- Dohotovení:
- moučkový cukr nebo čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.
-
Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175°C.
-
Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak, že čokoládu (rozpuštěnou) vyšleháme s máslem.
Může se slepovat i marmeládou nebo jiným krémem, podle chuti. -
Hotové kytičky pocukrujeme nebo ozdobíme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: internet recept od Kamily Nývltové
Kuchařka: Irule