Kytičkový koláč s jablky

74
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
250 g másla nebo hery
180 g moučkového cukru
3 vejce
nastrouhaná jablka
cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky smíchané s práškem do pečiva, másla, moučkového cukru a vajíček vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Hotové těsto dáme vychladit do ledničky.

  2. Mezitím si nastrouháme jablka.

  3. Těsto rozdělíme na dvě půlky, jednu půlku rozválíme přibližně na velikost plechu.

  4. Vyválený plát položíme do tukem vymazané formy. Na to rozprostřeme jablka, pocukrujeme je, posypeme skořicí a přikryjeme druhým vyváleným těstem. Přitiskněme těsta k sobě a pečeme v předem vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Obměna : druhou půlku těsta můžete nastrouhat místo vyválet na vrch na takové „žížalky“

Ať se daří 😉