
- reklama -
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 250 g másla nebo hery
- 180 g moučkového cukru
- 3 vejce
- nastrouhaná jablka
- cukr
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky smíchané s práškem do pečiva, másla, moučkového cukru a vajíček vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Hotové těsto dáme vychladit do ledničky.
-
Mezitím si nastrouháme jablka.
-
Těsto rozdělíme na dvě půlky, jednu půlku rozválíme přibližně na velikost plechu.
-
Vyválený plát položíme do tukem vymazané formy. Na to rozprostřeme jablka, pocukrujeme je, posypeme skořicí a přikryjeme druhým vyváleným těstem. Přitiskněme těsta k sobě a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Obměna : druhou půlku těsta můžete nastrouhat místo vyválet na vrch na takové „žížalky“
Ať se daří 😉
Kuchařka: aja77