- reklama -
Suroviny
- žlutý meloun
- šunka
- salám Vysočina
- Eidam
- tavený sýr
- máslo
- sýr Babybel
- korbáčky
- klobásy
- rajčata
- paprika čerstvá červená
- salátová okurka
- pórek
- ředkvičky
- petrželka
- želatina
- (špejle, párátka,)
Postup přípravy receptu
-
Meloun si vyřežeme podle vlastní fantazie.
-
OZDOBNÝM VROUBKOVÝM ŘEZEM ODKROJÍME VRŠEK. Meloun vydlabeme asi tak do půlky, naplníme směsí šunky, sýrů a salámů.
-
Přiklopíme víčkem z odkrojeného melounu, který upravíme tak, aby do otvoru dobře zapadl – pak už zdobíme vyřezanou zeleninou a ostatními surovinami – napichujeme na špejle, menší kusy na párátka.
-
Na závěr kytici potřeme rozpuštěnou želatinou aby se leskla a neosychala.
Kuchařka: alenice