
Suroviny
- 1 jelení kýta z mladého jelena
- (po vykostění cca 1 kg masa), může být i jiná zvěřina
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst sušených hub
- pár snítek tymiánu
- 2 PL šípkové zavařeniny
- (silný vývar z kostí zvěřinových)
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 6 kuliček jalovce
- máslo
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou, osolenou a opepřenou kýtu zformujeme do válce a zpevníme provázkem.
-
V pekáči na másle zesklovatíme cibuli, přidáme všechna koření a necháme rozvonět.
-
Poté přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
-
Vložíme tymián, houby i s vodou, podlijeme a na sporáku cca půl hodiny přiklopené dusíme. Podle potřeby podléváme.
-
Po půl hodině vmícháme šípkovou zavařeninu, rozdrcený česnek, dochutíme a vložíme již odklopený pekáč do trouby vyhřáté na 200°C.
-
Pečeme ještě půl hodiny, maso přeléváme.
-
Poté maso vyjmeme, (uchováme v teple třeba v alobalu) a omáčku zahustíme kouskem másla prohněteným s moukou.
-
Necháme provařit.
-
Maso nakrájíme na plátky a podáváme, třeba s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









