Kýta v sladké chilli omáčce s hráškovou rýží

41
- reklama -

Suroviny

800 g vepřové kýty (může být i jiné maso)
3 velké šalotky
3 stroužky česneku
300 ml vývaru nebo vody s jedním gelovým bujonem
6 rajčat sušených, naložených v oleji
3 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce kečupu
1 lžíci sojové omáčky
2 lžičky hrubozrnné hořčice
pepř
sůl
olivový olej
větvička rozmarýnu
větvička tymiánu
1 lžíci kukuřičného škrobu (bude-li potřeba)
Dále:
rýže
hrst hrášku
½ menší kapie
trochu zeleniny na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, šalotky na kostečky, sušená rajčata na proužky a česnek prolisujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi s olejem osmažíme šalotky (ne moc do tmava) přidáme maso, sůl, pepř a opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme rajčata, chilli omáčku, česnek, kečup, hořčici a sojovou omáčku.

  3. Vše promícháme a přendáme do PH nebo kdo nemá, tak přendá do kastrolku.

  4. Přidáme vývar nebo vlažnou vodu s rozpuštěným masovým bujonem a byliny. Pomalý hrnec zapneme na 7 hodin LOW. (Ti co vaří v kastrolku, vaří velice pomalu, přikryté poklicí.)

  5. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obale a promícháme s hráškem.

  6. Když máme hotovo a maso je měkké, ochutnáme, dochutíme a je-li moc řídké, zahustíme škrobem, rozmíchaným v trošce vody. V tomto případě ještě chvíli necháme provařit.

  7. Hotový pokrm na talíři ozdobíme kousky kapie a zeleninou.