
- reklama -
Suroviny
- asi 1 kg kýty v celku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička zázvoru
- pepř
- sůl
- nové koření mleté
- asi 1/2 strouhaného muškátového oříšku
- 3 stroužky česneku
- 20 dkg sádla
- hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku.
-
Pak s ní potřeme maso ze všech stran.
-
Vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme. Podlejeme malinko horkou vodou, lze i vývarem – pozor na sůl.
-
Pečeme při 200°C, občas otočíme a poléváme výpekem. Pečte do změknutí – podle trouby cca 1 hod.
-
Pokud se nám zdá šťáva řídká, je třeba ji zahustit třeba moukou – ale pak ji musíme ještě povařit. Není ale dobré, aby šťáva byla moc hustá.
-
Maso nakrájíme na plátky a necháme při vypnuté troubě dojít cca 15-20 minut. Příloha – bramborové nebo houskové knedlíky, nebo dle chutě.
Poznámka od kuchařky
Podle mé zkušenosti je lépe tu š´távu nezahustit, nechat, jak vyjde při pečení
Kuchařka: spagetka