Kýta na zázvoru

65
- reklama -

Suroviny

asi 1 kg kýty v celku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce kmínu
1 lžička zázvoru
pepř
sůl
nové koření mleté
asi 1/2 strouhaného muškátového oříšku
3 stroužky česneku
20 dkg sádla
hladká mouka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku.

  2. Pak s ní potřeme maso ze všech stran.

  3. Vložíme do pekáčku, osolíme a pokmínujeme. Podlejeme malinko horkou vodou, lze i vývarem – pozor na sůl.

  4. Pečeme při 200°C, občas otočíme a poléváme výpekem. Pečte do změknutí – podle trouby cca 1 hod.

  5. Pokud se nám zdá šťáva řídká, je třeba ji zahustit třeba moukou – ale pak ji musíme ještě povařit. Není ale dobré, aby šťáva byla moc hustá.

  6. Maso nakrájíme na plátky a necháme při vypnuté troubě dojít cca 15-20 minut. Příloha – bramborové nebo houskové knedlíky, nebo dle chutě.

Poznámka od kuchařky

Podle mé zkušenosti je lépe tu š´távu nezahustit, nechat, jak vyjde při pečení