
- reklama -
Suroviny
2 – 3 porce
- 1 kelímek kyšky
- 1 hrnek mléka
- 1 žloutek
- 3 brambory nakrájené na kostky
- lžíce mouky
- sůl
- ocet
- cukr
- KOPR
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, jen aby byly potopené a uvaříme do měka.
-
Kyšku přelijeme do většího hrnku, přidáme mouku, žloutek, sůl a půl hrnku mléka a vše rozkvedláme a nalijeme do uvařených brambor. Vodu v nich necháme.
-
Za občasného míchání přivedeme do varu a chvíli vaříme aby se provařila mouka.
-
Když je polévka hustá přidáme zbytek mléka.
-
Podle své chuti dosolíme a dokyselíme a můžeme přidat trošku cukru.
-
Nakonec přidáme na jemno nakrájený kopr a polévku vypneme. Kopr už nevaříme aby neztratil chuť a barvu.
Kuchařka: alena.kyp