Kyšková buchta s ovocem a posýpkou

113
- reklama -

Suroviny

1 valašská kyška 400 ml – kelímek nevyhazujeme – budeme s ním dávkovat další suroviny
3/4 kelímku krystalového cukru
2 vejce
1/2 kelímku oleje
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
2 kelímky polohrubé mouky
švestkový kompot či čerstvé ovoce – já jsem použila kompotované švestky a kompotovanou dýni
posýpka – kterou děláte na kynuté koláče – já jsem použila tu extra křupavou, kterou dělám nejraději =
130 dkg másla
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku moučkového cukru
1 lžička skořice
1 hrst nahrubo nasekaných mandlí
olej na vymazání plechu
(drcené) corn flakes na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.

  2. Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.

  3. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  4. Poklademe ovocem a nahoru dáme posýpku.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě.