
- reklama -
Suroviny
- 1 valašská kyška 400 ml – kelímek nevyhazujeme – budeme s ním dávkovat další suroviny
- 3/4 kelímku krystalového cukru
- 2 vejce
- 1/2 kelímku oleje
- 1 vanilkový pudink
- 1 prášek do pečiva
- 2 kelímky polohrubé mouky
- švestkový kompot či čerstvé ovoce – já jsem použila kompotované švestky a kompotovanou dýni
- posýpka – kterou děláte na kynuté koláče – já jsem použila tu extra křupavou, kterou dělám nejraději =
- 130 dkg másla
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 hrst nahrubo nasekaných mandlí
- olej na vymazání plechu
- (drcené) corn flakes na vysypání plechu
Postup přípravy receptu
-
Cukr vyšleháme s vejci do husté pěny.
-
Přidáme kyšku, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
-
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Poklademe ovocem a nahoru dáme posýpku.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuchařka: hanahcotton