Suroviny
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 nožky čabajské klobásy
- 500 ml sterilovaného cuketového zelí
- 900 ml vývaru
- 200 ml sladké smetany
- 4 velké brambory
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 2 lžíce vepřového sádla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme polovinou vývaru a necháme slabým varem vařit 15 minut. 5 minut před koncem přidáme zelí i s nálevem.
-
Mezitím dáme do druhého hrnce na kostičky nakrájené brambory, přidáme koření, trochu soli, zalijeme druhou polovinou vývaru a uvaříme doměkka.
-
Po uvaření z brambor odstraníme koření, čtvrtinu brambor děrovanou naběračkou oddělíme stranou a rozšťoucháme. Zbytek přelijeme do hrnce s klobáskou, přidáme rozšťouchané brambory, smetanu a promícháme. Podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu, dochutíme solí a ještě 2 minuty necháme provařit.
Poznámka od kuchařky
Cuketové zelí nakládáme každý rokhttps://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-ze…