
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 2 l vývaru
- 2 sklenice kyselého zelí
- 1 lžičku drceného kmínu
- 2 lžičky červené papriky
- 5 kuliček černého pepře
- 3 lístečky bobkového listu
- 2 brambory
- 2 ks klobásy (párku)
- uzené kosti
- 3 kelímky smetany ke šlehání
- světlou jíšku
- 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Do horkého vývaru dáme kuličky pepře, bobkový list, červenou papriku , kmín a nakrájené zelí. Pak si připravíme brambory s klobásou, obojí nakrájíme na kostičky a přidáme. Necháme povařit asi 30 minut.
-
Pak obereme uvařené uzené kosti a přidáme spolu se smetanou. Zamícháme a necháme opět asi 20 minut povařit. Nakonec zahustíme jíškou a dochutíme podle sebe.
Poznámka od kuchařky
Pro někoho to může být hodně kyselé takže můžeme přidat cca 3 lžíce cukru a dochutit podle sebe.
Kuchařka: Estulinka









